De kruisgangen van Abdij Rolduc zijn een prachtige locatie voor het exposeren van schilderijen, foto’s, beelden of plastieken. Regelmatig vinden er dan ook exposities plaats van kunstenaars (professionals en amateurs) of galeriehouders. De exposities zijn vrij toegankelijk tussen 10.00 en 18.00 uur.

Wilt u ook een keer in deze mooie entourage exposeren? Neem dan contact met ons op via info@bcrolduc.nl.

 

Planning

De volgende exposities zijn al gepland:

2022

Maart Stichting Singe
April Stichting Singe
Mei Vazom
Juni Kunstkring Parkstad
Juli Tonny de Moree
September  Jos Solberg/Loek Groenendijk/Leo Horbach

Maart/April 2022

Op 26 maart wordt de expositie “Parkstad-kerken in de kijker” geopend. De tentoonstelling vormt de start van de door IBA Parkstad georganiseerde “Nacht van het religieus erfgoed”.

De expositie wordt georganiseerd door kunstencentrum Signe (KuS) en vindt plaats in het kader van het expojaar van IBA Parkstad. Ze toont een selectie van de door fotografen van de Pentagoon Academie Tongeren, gemaakte foto’s van kerken in Parkstad.

Een  van de doelstellingen van dit koor KuS opgezette project is het fotografisch vastleggen van de actuele situatie, zodat in de toekomst het verleden nog herinnerd kan worden Door de kerken onder de aandacht te brengen, wordt de kans vergroot dat zij weer een nieuwe bestemming krijgen.

 

 

Juni 2022

In de maand juni kunt u werken bewonderen van de Stichting Kunstkring Parkstad. Deze stichting zag het licht in 2010 en herbergt sindsdien een groep enthousiaste kunstenaars met verschillende en onderscheidende kunstvormen. Daaronder bevinden zich schilders, keramisten als ook beeldhouwers.

Juli 2022

In de maand Juli exposeert Tonny de Morée in onze kruisgangen.

Haar schilderijen kunnen gemaakt zijn met gouache, aquarel, nat in nat techniek, olieverf op waterbasis, of encaustic (een techniek in was die al ± 600 jaar voor Christus gebruikt werd door de Egyptenaren, Romeinen en Grieken), maar de meeste werken zijn gemaakt met acryl. Veelal schildert Tonny intuïtief door wat ze ziet, voelt of hoort, hetgeen haar werk veelal abstract maakt. Haar intentie is dat men haar werken ook vooral met gevoel gaat bekijken.

September 2022

Gedurende de maand September staan de kruisgangen in het teken van “Stilte”.

Onder dit thema zullen Jos Solberg (schilderijen), Loek Groenendijk (fotografie) en Leo Horbach (beelden) een gezamenlijke tentoonstelling inrichten.