De kruisgangen van Abdij Rolduc zijn een prachtige locatie voor het exposeren van schilderijen, foto’s, beelden of plastieken. Regelmatig vinden er dan ook exposities plaats van kunstenaars (professionals en amateurs) of galeriehouders. De exposities zijn vrij toegankelijk tussen 10.00 en 18.00 uur.

Wilt u ook een keer in deze mooie entourage exposeren? Neem dan contact met ons op via info@bcrolduc.nl.

 

Planning

De volgende exposities zijn al gepland:

2021

Augustus Tonny de Moree

November Anne Wetzels

 

2022

Maart Stichting Singe

April Stichting Singe

Mei Vazom

Juni Kunstkring Parkstad

Augustus 2021

Van 2 t/m 29 augustus exposeert Tonny de Morée in onze kruisgangen.

Haar schilderijen kunnen gemaakt zijn met gouache, aquarel, nat in nat techniek, olieverf op waterbasis, of encaustic (een techniek in was die al ± 600 jaar voor Christus gebruikt werd door de Egyptenaren, Romeinen en Grieken), maar de meeste werken zijn gemaakt met acryl. Veelal schildert Tonny intuïtief door wat ze ziet, voelt of hoort, hetgeen haar werk veelal abstract maakt. Haar intentie is dat men haar werken ook vooral met gevoel gaat bekijken.

Juni 2022

In de maand mei kunt u werken bewonderen van de Stichting Kunstkring Parkstad. Deze stichting zal het licht in 2010 en herbergt sindsdien een groep enthousiaste kunstenaars met verschillende en onderscheidende kunstvormen. Daaronder bevinden zich schilders, keramisten als ook beeldhouwers.