Het Bisschoppelijk Centrum organiseert binnen zijn muren onderstaande activiteiten.

Rondleidingen

Tijdens de historische rondleiding duikt u in de rijke historie van de Abdij. U bezoekt onder begeleiding van een gids de abdijkerk met crypte uit de 12e eeuw, de rococobibliotheek, de bisschopszaal, de schilderijengalerij en het abtenhuis. De rondleiding duurt ca. 1,5 uur. Meer info op onze rondleidingen pagina.

Uitleg orgel en miniconcert

Tjeu Zeijen ontvangt u graag in de abdijkerk en geeft uitleg over de orgels van Rolduc inclusief een miniconert. Meer info over dit mini concert.

Exposities

Regelmatig vinden er dan ook exposities plaats van kunstenaars (professionals en amateurs) of galeriehouders. De exposities zijn vrij toegankelijk tussen 10.00 en 18.00 uur. Meer info over de exposities.

Passieconcert AD MOSAM – 9 april 2022 om 20:00u

Vergnügte Ruh, beliebte Seelenlust
een alternatieve passie
verborgen schatten uit de passietijd…..

AD MOSAM is dé ambassadeur van de barokmuziek in Zuid-Nederland. Het ensemble bestaat uit professionele internationale specialisten op het gebied van barokmuziek en staat onder leiding van dirigent Huub Ehlen. Samen met de vermaarde Duitse countertenor Franz Vitzthum presenteren ze een prachtig en bijzonder passieprogramma: “Vergnügte Ruh”.

Vanuit zijn zoektocht naar onbekende en minder bekende juweeltjes uit de barok stelde dirigent Huub Ehlen een alternatieve passie samen. Geen grootse Mathäuspassion maar een intiem en persoonlijk verhaal van afscheid nemen en welkom heten, van sterven en opbloeien, van treurnis en blijdschap.
Het werd een programma met een tiental juweeltjes. Daaronder Bachs schitterende solo-cantate Vergnügte Ruh, beliebte Seelenlust (BWV 170) voor alt en orkest. De muziek wiegt de ziel, brengt berusting en diepe ontroering. Voor het orgel is een glansrol weggelegd in prikkelende virtuoze passages.
Solist in dit programma is de beroemde countertenor Franz Vitzthum die ook soleert in de kleurrijke Lamentaties van Zelenka. Daarin treurt de profeet Jeremias over de val en het verlies van de stad Jeruzalem; een parallel met de actualiteit in de steden Charkow en Kiev?
Juweeltjes van de componisten Erlebach en Kobelius en instrumentale werken van Bach en Zelenka vervolmaken dit bijzondere passieprogramma.

Het concert in de kapel van Rolduc, Kerkrade is op zaterdag 9 april en begint om 20:00 uur.
Kaarten voor dit concert zijn te verkrijgen via AD MOSAM. Indien er nog kaarten beschikbaar zijn kunt u die bij de entree kopen. Een uitgebreid programmaboekje krijgt u gratis. Voor meer informatie en luistervoorbeelden: zie www.admosam.nl