Het Bisschoppelijk Centrum organiseert binnen zijn muren onderstaande activiteiten.

Rondleidingen

Tijdens de historische rondleiding duikt u in de rijke historie van de Abdij. U bezoekt onder begeleiding van een gids de abdijkerk met crypte uit de 12e eeuw, de rococobibliotheek, de bisschopszaal, de schilderijengalerij en het abtenhuis. De rondleiding duurt ca. 1,5 uur. Meer info op onze rondleidingen pagina.

Concerten

Op zaterdag 9 december 2023 zal pianist Tjeu Zeijen in het kader van de Abdijconcerten Rolduc een pianorecital geven op de vleugel van de Rococobibliotheek van Rolduc.

Deze vleugel, een Steinway uit 1928, is dringend aan onderhoud toe, maar de prachtige ziel van dit instrument is desondanks een van de redenen om u dit programma te presenteren..

U kunt luisteren naar werken van Johann Seb. Bach, Wolfgang Am. Mozart, Ludwig van Beethoven , Johannes Brahms ,Claude Debussy, Frederic Chopin en Bela Bartok.

In het Nieuwe jaar verzorgt Tjeu Zeijen op zaterdag 6 januari om 17.00 op de orgels van de Abdijkerk van Rolduc, een Driekoningenconcert samen met Blazersensemble Helicon  o.l.v. Harry Ries.

Tickets verkrijgbaar bij www.tickli.nl Ticketshop Limburg, of aan de middagkassa.

Exposities

Regelmatig vinden er dan ook exposities plaats van kunstenaars (professionals en amateurs) of galeriehouders. De exposities zijn vrij toegankelijk tussen 10.00 en 18.00 uur. Meer info over de exposities.