Tijdens de historische rondleiding duikt u in de rijke historie van de Abdij. U bezoekt onder begeleiding van een gids de abdijkerk met crypte uit de 12e eeuw, de rococobibliotheek, de bisschopszaal, de schilderijengalerij en het abtenhuis. De rondleiding duurt ca. 1,5 uur.

Elke woensdag en zaterdag om 15.30 uur en elke zondag om 10.30 uur start een rondleiding, waarvoor op individuele basis toegangskaarten besteld kunnen worden via Tickli. De kaartjes kosten € 9,00 per persoon.

Daarbuiten worden op aanvraag groepsrondleidingen voor groepen van maximaal 25 personen gegeven. Dit onder voorbehoud van beschikbaarheid van een rondleider. De kosten hiervoor bedragen € 150,00 per groep. Voor kleine groepen t/m 10 personen geldt een gereduceerd tarief van € 100,00. Een groepsrondleiding kan aangevraagd worden door bijgaand formulier te sturen naar info@bcrolduc.nl We nemen dan contact met u op om aan te geven of gewenste datum/tijdstip mogelijk is.

De rondleidingen starten in de presentatieruimte: Heyendallaan 80 te Kerkrade. Naast de ingang wappert de Limburgse vlag. We verzoeken u vriendelijk een kwartier voor aanvang aanwezig te zijn.

Binnen de gebouwen van de Abdij Rolduc treft u verder een hotel, restaurant en conferentieoord. Wilt u gebruik maken van de faciliteiten, dan verwijzen we u naar http://www.rolduc.com waar u meer informatie vindt over het dienstverleningsaanbod en ook de contactgegevens aantreft.

Tickets rondleiding

(individueel)

Elke woensdag en zaterdag om 15.30 uur en elke zondag om 10.30 uur start een rondleiding, waarvoor hier op individuele basis toegangskaarten besteld kunnen worden. De kaartjes kosten € 9,00 per persoon.

Aanvraag groepsrondleiding

Wilt u met uw eigen groep op een andere dag of op een ander tijdstip een historische rondleiding reserveren? Ook dat kan in onze abdij à € 150,00 per gids (max. 25 personen per gids), zowel Nederlands-, Duits- of Engelstalig.

Rondleiding met aansluitend bezoek aan wijngaard

Op zaterdag 9 september start om 11.00 uur een korte rondleiding met aansluitend bezoek aan de wijngaard. Daar krijgt u uitleg over de wijngaard en de wijndruiven die hier verbouwd worden. Natuurlijk is er ook een proeverij van 3 wijntjes.