Cour Rolduc

 

Wijngaard

Aan de achterkant van ons complex, binnen de kloostermuren is in 2013 de  Ailbertus wijngaard aangelegd. Hier onderhouden de Winzer van Rode de 900 wijnstokken met regentdruiven. In de maanden mei tot en met september is er maandelijks de gelegenheid om de wijngaard te bezoeken. De winzer geven dan uitleg over de wijngaard en er is gelegenheid om enkele wijnen te proeven.

 

Beeldentuin Rolduc

In april 2024 is de beeldentuin geopend. Hier exposeren gerenommeerde en getalenteerde aankomende kunstenaars hun werken. De permanente en wisselende beeldenexpositie zorgt voor een gevarieerd kijk- en kunstgenot.

Wandelen en fietsen

In de directe omgeving van de abdij kunt u via de verschillende wandel- en fietsroutes prachtige natuurgebieden als het Wormdal of de Anstelvallei ontdekken. Het overbekende Zuid-Limburgse Heuvelland is binnen handbereik. U kunt zelf fiets- en wandelroutes downloaden via de website van de VVV Zuid-Limburg of via route.nl.

Beleef Kerkrade

Kerkrade is een stad met aantrekkingskracht! Een stad met een grote variatie aan evenementen, attracties en bezienswaardigheden. Een stad ook waar prachtige én bijzonder verrassende natuur binnen handbereik ligt. Op de website van Beleef Kerkrade vind je ale informatie over deze stad >>>.

Parkstad Limburg: winnaar Tourism for Tomorrow Award 2016!

De regio Parkstad Limburg (Kerkrade, Heerlen, Landgraaf, Brunssum, Nuth, Voerendaal en Simpelveld) biedt een ruim aanbod aan attracties, festivals, evenementen en bezienswaardigheden. In 2016 heeft deze regio zelfs de Tourism for Tomorrow Award 2016 gewonnen: de hoogste toeristische onderscheiding ter wereld! Vooral de structurele, complete aanpak die in korte tijd leidde tot een succesvolle ontwikkeling van een ‘zwart naar groen’ gebied, droeg bij tot het winnen van deze award.

Tip: historische rondleiding door onze abdij

In de abdij zelf geniet u vooral van de rust en de stilte, die past bij deze locatie. Vergeet vooral niet een historische rondleiding te reserveren, die elke zondagochtend en op woensdagmiddag plaatsvindt.

Meer informatie