Atelier en Galerie onder één dak!

Jacqueline van Putten, beeldend kunstenaar en galeriehouder, geboren (1966) en getogen in Kerkrade.

Met model en portret boetseren als specialisatie is Jacqueline voornamelijk gericht op de menselijke anatomie. Bij gelegenheid laat ze de mensvorm graag los en dan zien we een verrassende tegenstelling in haar werk, met robuuste objecten als eindresultaat.

“Ik ben bijna dagelijks te vinden in mijn atelier, gelegen binnen de poorten van het prachtige complex van abdij Rolduc. Hier werk ik in alle rust aan opdrachten en vrij werk, en deel ik wekelijks mijn expertise met plusminus 50 cursisten.

Galerie Kunstlokaal ligt één deur verder. Het is een vrij jonge galerie, een tikkeltje eigenwijs wellicht, maar vooral onderscheidend, vernieuwend en verbindend. Vijftig vierkante meter met uitsluitend driedimensionaal werk; beelden in klei en brons van mijn hand, alsook beelden en wandobjecten van kunstcollega’s, en bij tijden werk van gevorderde cursisten.

De sfeer is gemoedelijk, sereen en smaakvol waarbij koud, hard materiaal weloverwogen is afgewisseld met zachte, aaibare kunstvormen. Het aantal exposerende kunstenaars varieert tussen de 10 en 15 deelnemers en de getoonde kunst wisselt uiteraard regelmatig. 

De combinatie van atelier en galerie én de inspirende omgeving van Rolduc versterkt elkaar. Ik had geen mooiere werkplek kunnen bedenken.

Naast atelier en Kunstlokaal, ben ik regiobeheerder van een aantal kunstautomaten in Zuid Limburg. Meer dan 100 kunstenaars uit de regio, landelijk en uit het buitenland nemen deel aan dit ludieke project, waarbij oude mechanische sigarettenautomaten afkomstig uit Berlijn, als cultureel erfgoed worden ingezet. Deze bevatten nu unieke kunstwerken ter grootte van een sigarettendoosje. Zo is er een mobiele automaat voor bij evenementen en exposities. De overige kunstautomaten staan op vaste plekken in cultureel centrum HUB Kerkrade, museum Valkenburg. CARBON6 in Heerlen, in atel’je van Putten en uiteraard in de lobby van abdij Rolduc.”

Kijk voor mee informatie op de website van Atel’je van Putten >>>>