Christina Theisen van Goudsmederij Kulta, vertelt:

“In 2014 heb ik Goudsmederij Kulta in het Hoeve-gedeelte van Abdij Rolduc geopend. Sindsdien mag ik elke dag van deze bijzondere werkplek genieten. Vanuit mijn werktafel, die meteen aan de grote raampartij van mijn atelier staat, heb ik een prachtig uitzicht op de kerk en de karakteristieke toren. Het pleintje waar ik op uitkijk ademt zoveel rust uit, dat de inspiratie voor mijn sieraden bijna vanzelf binnenstroomt.

De historie en de vrede binnen de kloostermuren raken iedereen. Mijn klanten, die uit de regio Parkstad en uit Duitsland komen, vertellen vaak kleine anekdotes over hoe het hier vroeger uitzag, dat ze hier op school hebben gezeten en hoe ze hier vroeger (stiekem – omdat het eigenlijk verboden was) in de hoeve gespeeld hebben.

Mijn vaste klanten die hier regelmatig komen, genieten nog vaak van een kopje koffie in Kloosterbrasserie de Kanunnik en bezoekers van de abdij of verblijfgasten van het hotel ontdekken mijn zaak vaak tijdens het bezichtigen van de omgeving.

Voor mij, als zelfstandig ondernemer, die een oud ambacht uitoefent, is Abdij Rolduc de ideale werkplek. Hier vind ik alle rust, die ik nodig heb, om mijn unieke sieraden met liefde en oog voor het detail van hand te vervaardigen.”

Meer informatie vindt u op de website van Goudsmederij Kulta >>>