Lokaal jebrouwe, jebrouwe mit sjpas!

Sinds 2014 is een enthousiaste club hobbybrouwers gevestigd binnen Abdij Rolduc. Door traditionele brouwtechnieken te combineren met moderne, zelf samengestelde, recepturen worden er bijzondere bieren gebrouwen. De bieren worden binnen de kloostermuren van Rolduc gebrouwen waar de historie weer tot leven komt want tot in de 17e eeuw was er daadwerkelijk een brouwerij gevestigd.

De brouwers zoeken graag de samenwerking met Rolduc op om tot mooie en smaakvolle resultaten te komen. Zo hebben de ‘Blonde Non” en de “Broenge Pater” het levenslicht gezien en sinds eind 2017 wordt onder toezicht van de brouwers van Rolduc ook het alom bekende “Rolduc Abdijbier” gebrouwen. Volgens oud en origineel recept, volmout gebrouwen en met nagisting op de fles wordt een bier gebrouwen met een heerlijke smaak, fruitige afdronk en goudgele kleur, geheel in stijl van Abdij Rolduc.

Ook worden er in kleine oplage seizoensbieren gebrouwen zoals de “Rolducker Zwaere” met als ingrediënt de honing van de imker van Rolduc. Deze bieren worden in Kloosterbrasserie de Kanunnik geschonken in het bijbehorende abdijbierglas.

Op de website van het Brouwgilde Abdij Rolduc anno 2013 vindt u meer informatie: www.brouwerij-rolduc.nl.